Project Raamwerk

Het atelier als canvas. Van 1 september tot 1 november 2021 presenteert de NEstudio’s het project RAAMWERK, een 24/7 tentoonstelling. Zestien gastkunstenaars en de elf kunstenaars van de NEstudio’s hebben op alle ramen  van de NEstudio’s kunstwerken aangebracht. De kunstenaars werken in verschillende disciplines en reageren op de ruimte, de omgeving, het transparante vlak, de ateliers en op elkaar.

 

Het ontwerp- en ontwikkelproces van diverse kunstenaars is te volgen via instagram en facebook. Er worden rondom project RAAMWERK diverse activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor de berichtgeving op de nieuwspagina in de gaten.

Openingstijden

 

De expositie is 24/7 te bezichtigen. De kunstwerken van de kunstenaars van de NEstudio’s zijn alleen tijdens opening, tijdens de open atelierdagen en op afspraak te bekijken.  Deze ramen bevinden zich namelijk op een afgesloten binnentuin. Schroom niet om contact met de kunstenaars op te nemen om op afspraak ook deze ‘verborgen’ ramen te bezichtigen.

Deelnemende kunstenaars

 

De volgende gastkunstenaars doen mee aan het Project RAAMWERK: Liza Wolters, Hans Wilschut, Ilse Kauffman, Jack Eden, Constance van Duinen, Stang Gubbels, Sarah Rose Guitian, Anuli Croon, Fileona D-Khar, Kwinnie Lê, Floor Milou Smit, Roos Kloosterman & Lindsey Schwidder, Minne Smits, Kuin Heuff, Hillegon Brunt en Hanneke Huisman.

 

De deelnemende kunstenaars namens de NEstudio’s zijn: tamyra meesters, Don Satijn, Marianne Grootenboer, Rick Keus, Simona Petescu, Jasper Almekinders, Kamali van Bochove & Marijke Appelman, Martin Keus, Koosje Koene en Marjoke Schulten.

Anuli Croon

Liza Wolters

Constance van Duinen

Koosje Koene

Don Satijn

Floor Milou Smit

Marjoke Schulten en tamyra meesters

Marianne Grootenboer

Hillegon Brunt

Rick Keus

Hans Wilschut

Simona Petescu

Ilse Kauffman

Jasper Almekinders

Marijke Appelman & Kamali van Bochove

Jack Eden

Kuin Heuff

Stang Gubbels

kwinnie lê

Roos Kloosterman en Lindsey Schwidder

Sarah Rose Guitian Nederlof

Minne Smits en Martin Keus

Fileona D-khar

Hanneke Huisman

Agenda

3 september om 17.00 uur: Opening project RAAMWERK

25 en 26 september tussen 11.00 uur en 17.00 uur: Open atelierdagen van de NEstudio’s tijdens het Groot Rotterdams Atelier Weekend.

Op zaterdag 25 september is er een rondleiding / artist talk langs de kunstwerken van project RAAMWERK. Deze wordt verzorgd door de kunstenaars Roos Kloosterman en Lindsey Schwidder.

Op zondag 26 september is  er een rondleiding / artist talk langs de kunstwerken van project RAAMWERK. Deze wordt verzorgd door de kunstenaar Kuin Heuff.

31 oktober om 15.00 uur: Finissage met kindervlaggenparade en artist talk

 

8 & 15 September: Kinderworkshop met de kinderen van groep 6 van basisschool De Nieuwe Haven, locatie Noordereiland

22 Oktober: twee Kinderworkshop voor kinderen van 4 -10 jaar van het Noordereiland in het Huis van de Wijk aan de Kade. De beide workshops worden gegeven door kunstenares Kwinnie Lê. Meer informatie op Nieuws

Summary

From September 1st until November 1st 2021 the artists at NEstudio’s organise the RAAMWERK project. For this project the artists make the windows of their studios available for guest artists to create work on. The guest artists were selected via an open call and on personal invitation. Official Opening: Friday September 3rd at 17:00 hours.

 

Met dank aan

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en de Wijkraad van het Noordereiland.