Title Image

RaamWerk II

Laat twintig beeldend kunstenaars en twintig woordkunstenaars samenwerken. Het resultaat: een drie maanden 24/7 expositie met twintig nieuwe kunstwerken op de ramen van de NEstudio’s, ateliers voor kunst. In de kunstwerken is poëzie verwerkt en/of hoorbaar via QRcodes in de nabijheid van het kunstwerk.

 

 

De deelnemende kunstenaars zijn

Opening expo

Openingsfestival RaamWerk II

De expositie wordt geopend op 25 juni met openingsfestival RaamWerk met voordrachten van dichters, artist talks van de beeldend kunstenaars, de uitslag van een poëziewedstrijd DichtWerk, begeleide kunst- en poëziewandelingen over het Noordereiland en muzikale intermezzo’s. Het festival is tussen 13.00 uur en 18.00 uur en de toegang is gratis.

DichtWerk

Poëziewedstrijd en poëzie- en kunstroute

Om Rotterdammers, en bewoners van het Noordereiland in het bijzonder, bij ons project te betrekken, organiseren wij een poëziewedstrijd met gratis masterclasses gedichten schrijven en -voordragen. De gedichtenwedstrijd heeft het thema verbinding.  Vijftien van de ingestuurde gedichten worden onderdeel van de poëzieroute die op 25 juni wordt aangebracht op het Noordereiland. Drie deelnemers worden genomineerd en dragen hun dichtwerk diezelfde dag voor tijdens het poëzie- en kunstfestival RaamWerk. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de DichtWerk Poëzieprijs 2023 heeft gewonnen, inclusief een geldprijs en een optreden tijdens festival Poëzie Lagogo. In de jury zitten Iris Brunia, Moze Naél en Edwin de Voigt. aanmelden kan via website www.noordereiland.org/dichtwerk.

Vijftien geselecteerde gedichten worden tijdelijk onderdeel van de kunst-en cultuurroute van het Noordereiland. Deze gedichten worden op het plaveisel gespoten. Zo wordt het Noordereiland tijdelijk een geografische gedichtenbundel. Op deze route zijn, tijdens de duur van het project, ook de reproducties van de twintig kunstwerken van het kunstproject Raamwerk II te bezichtigen zijn en de gedichten via QRcodes te beluisteren.

RaamWerk I

Project Raamwerk II is het poëtisch vervolg op project RaamWerk I

In september – november 2021 presenteerden de kunstenaars van de NEstudio’s en 13 gastkunstenaars de eerste editie van  project RaamWerk. Bij deze eerste editie zijn geen woordkunstenaars betrokken geweest.

Credits & donateurs

Verbinden doe je niet alleen

Project RaamWerk is een idee van Marjoke Schulten en wordt uitgevoerd door de kunstenaars van de NEstudio’s. Stichting Expeditie Noordereiland helpt bij de fondswerving. De productie van de poëziewedstrijd is in handen van Rotterdam Revolutie. Het openingsfestival is in samenwerking met poëziepodium stichting Ongehoord en Mugzine.  Voor de vormgeving en en publiciteit wordt samengewerkt met Lichting98, Hipenhanneke, Monologo en Busnizzcares.

 

RaamWerk II wordt mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van:

Summary

As a follow-up to Project Raamwerk in 2021, the artists of the NEstudio’s are organising in summer-autumn 2023 the project Raamwerk II. 20 visual artists and 20 poets enter into a collaboration and create works of art on the windows of the studios. Local residents are involved in this project through a poetry competition DichtWerk and a poetry-art route.

RaamWerk II has been made possible by financial support from the above donors and subsidisers