Title Image

Rick Koren x Hester Knibbe

 

 

Over de samenwerking

‘Verbinden’, een thema dat afstand, losse eindjes suggereert. Nadat bekend was dat Rick en ik zouden samenwerken voor RaamWerk nodigde Rick mij uit op zijn atelier. Via internet had ik al kennis gemaakt met zijn werk en hij stuurde mij het ontwerp waarmee hij bezig was in het kader van het thema. Het sprak mij onmiddellijk aan. Ook ik was er al mee aan de slag gegaan en we constateerden dat onze ‘visies’ verrassend op elkaar aansloten. Begin mei bekeken we samen de plek die ons is toegewezen: een klein raam waarvan we met onze bijdrage zo goed mogelijk gebruik zullen maken.

 

Hester Knibbe

Hester Knibbe publiceerde een tiental dichtbundels. Haar werk is meerdere malen bekroond. In 2015 ontving zij voor haar bundel ‘Archaïsch de dieren’ de prestigieuze VSB-Poëzieprijs. In 2015 en 2016 was ze stadsdichter van Rotterdam. Recente publicaties: As, Vuur, 2017, Inzake dit huis, 2020.

www.linkedin.com/in/hester-knibbe-b22b4327/

 

Rick Koren

De materiaalkeuze is voor Rick Koren belangrijk: ijzer, beton, lood, bot, zeep, haar, papier, , was en nu dus allerlei soorten snoeren. De tegenstellingen die ontstaan door zijn gebruik van materialen in combinatie met de vorm, intrigeren. Hij streeft in zijn werk naar poëzie, maar combineert die met nuchterheid.

www.rickkoren.nl

Category

Project RaamWerk II