Title Image

Kate Price x Maureen Ghazal

 

 

Over de samenwerking

Maureen Ghazal en Kate Price hebben het landschap op en rond de NEstudios centraal gesteld in hun werk door het onderzoeken van verschillende plantensoorten die door de tuin meanderen en het proces van composteren. Het kunstwerk en gedicht zijn tot stand gekomen via een uitwisseling van verhalen over planten, landschappen en duurzaamheid. Systemen van verval, regeneratie en behoud zorgen voor een levend werk dat de kijkers ruimte geeft voor interactie en hen daarmee onderdeel laten voelen van onze ecologie. In het werk worden naast organische materialen recyclebare en tweedehands materialen gebruikt, om duurzame en circulaire praktijken te bevorderen.

 

Kate Price

Kate Price is an artist and gardener from Naarm (Melbourne), Australia, currently wiggling in Rotterdam. Drawing from her upbringing on a horticultural farm in Australia and present solo and communal gardening activities, she is currently exploring how gardening practices can facilitate moments of exchange, reciprocity and relationship fostering between divergent beings.

www.kate-price.com

 

Maureen Ghazal

Maureen Ghazal schrijft poëzie en proza, maakt beeldend werk en performances. In 2018 studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie en in datzelfde jaar won ze de El Hizjra-literatuurprijs. Haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Gids, De Revisor en Deus Ex Machina. Maureen neemt deel aan het ontwikkeltraject van Wintertuin.

wintertuin.nl/maker/maureen-ghazal

Category

Project RaamWerk II