Title Image

Karin Arink x Iris Brunia

 

 

Over de samenwerking

Karin Arink en Iris Brunia ontmoetten elkaar dankzij Raamwerk II. Het werk van beiden is lichamelijk en beslaat het grensgebied waarin iets vorm krijgt of vorm verliest. Waar vormverlies dreigt ontstaat beweging. Dit kan afscheid betekenen, maar ook nieuwe mogelijkheden (het conflict, weggaan of blijven?) De samenwerking maakt enthousiast en verloopt soepel zoekend. Er worden zinnen en materialen naast en over elkaar gelegd, opgeknipt en omgekeerd. Het ‘raamwerk’ zal een momentopname zijn van het proces van deze spannende samenwerking.

 

Karin Arink

Karin Arink maakt werk vanuit ervaringen van haar bestaan in relatie tot anderen. Ze richt zich op de fysieke reacties die ze hierop heeft, en op de denk-beelden rondom hoe jezelf te manifesteren door middel van lichaamshoudingen, kleding, taal. Door deze denk-beelden te materialiseren, visualiseert ze verschillende ‘states of self’.

www.dekko.nl

 

Iris Brunia

Iris Brunia publiceerde de dichtbundel ‘laten we mijn lichaam delen’. Deze werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs 2013. Ze publiceerde poëzie en proza in Hollands Maandblad, Tirade en de Poëziekrant. In Rotterdam gaf ze voordrachten bij Poetry International, Woordnacht, Parfum de boemboem en podium Ongehoord.

Category

Project RaamWerk II