De NEstudio’s zijn gehuisvest in ‘Het Meeuwennest’, een voormalige kleuterschool op het Noordereiland, en sinds 35 jaar in gebruik als atelierruimten voor beeldend kunstenaars, fotografen en vormgevers. Het gebouw is gelijkvloers en bestaat uit vier klaslokalen, een aantal kleinere ruimten en groene buitenruimte. Gemiddeld werken er op de NEstudio’s 11 kunstenaars in verschillende disciplines.

Atelierruimte beschikbaar

Op dit moment zijn er twee (gedeelde) ruimten beschikbaar voor professionele kunstenaars met een actieve beroepspraktijk. De ruimten komen per 1 juni 2024 beschikbaar. Huurprijzen zijn all-in, waaronder het huren van de ruimte, het gebruik van de keuken, tuin, wifi, alarminstallatie op basis van bewegingsmelders, diverse verzekeringen en belastingen, onderhoudskosten en energie (mits zuinig gebruikt). Je betaalt één maand borg en er geldt een opzegtermijn van twee maanden.
In verband met de toekomstige ontwikkelingen en werkzaamheden rond de aankoop van het atelierpand, zoeken we huurders met een goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Procedure
Heb je belangstelling voor één van de ruimten? Mail naar de contactpersoon die vermeld staat bij de beschikbare ruimten. Vertel wie je bent, wat je doet of wilt gaan doen en hoe je wilt bijdragen aan de NEstudio’s. Hier kan je ook je vragen stellen.

Een aantal belangstellenden nodigen we uit voor een nadere kennismaking, het bezichtigen van de ruimten en het beantwoorden van je vragen. Bij een wederzijds positief instemmen, stel je je in een vervolgafspraak voor aan de overige huurders. Een gezamenlijk besluit bepaalt wie de nieuwe huurders worden.

Voor je reageert, lees de onderstaande informatie over de aankoop van ons pand goed door.

Aankoop NEstudio’s

De aankoop van de NEstudio’s
In 2023 besloot de gemeente Rotterdam het gebouw van de NEstudio’s te verkopen. Recent kocht de ideële maatschappelijke stichting Stad in de Maak het pand aan. Deze bijzondere stichting wil het gebouw voor de toekomst als ateliercomplex behouden. Binnen drie jaar zal zij het pand aan de gebruikers/kunstenaars van de NEstudio’s in de vorm van een vrijcoop-contructie overdragen. Stad in de Maak zal ons, de kunstenaars, begeleiden bij dit proces. Dit goede nieuws brengt dit ook verantwoordelijkheden met zich mee. 

 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Het proces van aankoop, het regelen van de financiering, de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor het pand én het meerjarenonderhoud ligt geheel bij de kunstenaars/gebruikers zelf. Van alle gebruikers wordt dan ook verwacht dat, naast het betalen van hun maandelijks huur, zij bijdragen aan / helpen bij dit aankoopproces, bij de instandhouding van en onderhoud aan het pand, de ateliers en de bijbehorende buitenruimte. Gedurende het aankoopproces (dat in 2027 hopelijk wordt afgerond) vindt er regelmatig overleg plaats tussen Stad in de Maak en de NEstudio’s kunstenaars.

 

Geen eigen financiële investeringen
Van niemand wordt verwacht een persoonlijke financiële investering in het pand te doen. Alle kosten worden via de huur gedekt. We richten ons voor de m2-prijs, zover mogelijk, op de SKARnorm. Daarbij komen de servicekosten. Op termijn verwachten we het pand te verduurzamen, dit kan leiden tot enige huurverhoging.

Beschikbaar:
gedeeld lokaal 5

Lokaal 5
Lokaal 5 is een ruim en licht schoollokaal van 59,34 m2 met aan twee-en-een-halve zijde ramen, uitkijkend op het grote schoolplein, groene borders en het terrasje bij lokaal 4. Er is een waterpunt. De ruimte zien wij graag verhuurd aan twee of drie personen. De eerste nieuwe huurder is al bekend: Egon de Regt. Hij werkt er op maandag, vrijdag en soms in het weekend. Het atelier wordt momenteel leeg gemaakt voor de nieuwe huurders.

Het huurbedrag bij twee personen is € 265,08 exclusief btw. en € 320,75 inclusief btw.
Het huurbedrag bij drie personen is € 206,54 exclusief btw. en € 249,91 inclusief btw.

 

Interesse? Mail dan naar mail naar:

egon@enteroresc.com met een cc naar nestudios@gmail.com met het onderwerp: belangstelling lokaal 5
Egon is tot 1 juni op reis, maar leest wel zijn mails.

 

 

 

 

Beschikbaar:
gedeeld lokaal 7

Lokaal 7
Lokaal 7 is een licht schoollokaal van 58 m2. De ramen aan één zijde kijken uit op het grote schoolplein. Je hebt 29 m2 tot je beschikking en er is een waterpunt.
De ruimte deel je met Marjoke Schulten. Zij is graficus en werkt meestal op donderdag en vrijdag in deze ruimte. Zij zoekt bij voorkeur huurders die vooral op de andere dagen van de week in het atelier werken. Belangrijk is dat deze ruimte zo goed mogelijk stofvrij blijft i.v.m. het werken met drukinkten. Er kan hier niet getimmerd, gezaagd, geschuurd etc. worden.
Het huurbedrag is € 263,57 exclusief btw en € 318,92 inclusief btw.

 

Interesse? Mail dan naar mail naar: marjokeschulten1@gmail.com met een cc naar nestudios@gmail.com met het onderwerp: belangstelling lokaal 7