Title Image

Luuk Bode x Daniël Dee

 

 

Over de samenwerking

Onze samenwerking ontstond in zekere zin puur intuïtief na een middag op het atelier van Luuk Bode. De synergie die daar tot leven kwam, was niet alleen het resultaat van ons gesprek over waar we naartoe wilden met het gezamenlijke kunstwerk, maar ook door de verschillende werken van Luuk (al dan niet voltooid) die er te zien waren. De beweging, de dynamiek maakten iets los bij Daniël Dee waardoor hij praktisch in één zitting het gedicht optekende, waar Luuk weer op zijn beurt op reageerde.

 

Daniël Dee

Daniël Dee (1975) verwierf bekendheid met zijn debuutbundel 3D – schetsjes van onvermogen. De bundel Vierendeel werd verkozen tot Poëzieclubkeuze van zomer 2005. De bundel Monsterproof was door het tijdschrift Knack uitgeroepen tot beste bundel van 2010. In de periode van 2013 – 2014 was hij de stadsdichter van Rotterdam.

 

Luuk Bode

Luuk Bode maakt murals, minutieuze potloodtekeningen, en alles daar tussenin. Hij maakt ook ontwerpen voor interieur en dessins. Toch is er in al deze diversiteit een duidelijke rode draad: een krachtige, heldere beeldtaal die door de jaren heen de nodige ontwikkelingen heeft doorgemaakt, maar toch zeer herkenbaar is.

www.luukbode.com

Category

Project RaamWerk II