Title Image

Esther Malaparte x Michline Plukker

 

 

Over de samenwerking

Twee totaal verschillende mensen, Esther en Michline, en toch was een enkel gesprek genoeg elkaar en de kern te vinden van wat er gemaakt zou worden. Verbinding tussen hoofd en hart, gevonden tussen de bruggen van de stad. 

Waar de woorden gevonden werden ontstond gelijk het beeld. De Maas in het gedicht werd een mooi metafoor voor de verbinding van Rotterdam, als de slagader van de stad. De cadans van de zinnen golft mee op de stroming van de rivier. De verbinding  tussen beeld en tekst voelbaar makend in het totaalbeeld. 

Afijn, laat hij fijn zijn.

 

Esther Malaparte

Esther Malaparte slaat met haar werk een brug tussen de charme van het analoge tijdperk en alle mogelijkheden van de digitale wereld. Bijvoorbeeld door vintage collagemateriaal te combineren met hedendaagse fotomanipulatie. De toon van haar werk is soms dromerig en poëtisch, maar kan ook vervreemdend en komisch zijn.

www.malaparte.nl

 

Michline Plukker

Deze rotterdamse maakster, docente en uitvoerend artieste is gerust een creatieve veelvraat te noemen. Binnen haar werk gebruikt ze fantasie graag als tegenhanger voor de meer geladen thema’s als identiteit, politiek en maatschappelijke hindernissen binnen haar werk. Dat werk bestaat uit spoken word performances/gedichten, schilderijen, muziek, (educatieve) voorstellingen en kunstzinnige workshops. Doormiddel van haar kunst maakt zij connectie tussen hoofd en hart. Haar doel is dat ook te bereiken bij haar publiek. Als Spoken Word artiest was ze vaste columniste bij het Erasmus Wetenschapcafe en deed ze klussen voor o.a. ITA, het Doelenensemble, North Sea Round Town, Vers Beton, International Poetry Festival, Museumnacht Rotterdam, MoMo- en Tell’em festival
www.instagram.com/michlineplukker
mpplukker@gmail.com

0616297702

Category

Project RaamWerk II