Title Image

Carine Wever x Harry Vaandrager

 

 

Over de samenwerking

Zinnentuimels in de meest letterlijke zin mogelijk: ze schreef het woord voor woord over. Met een door haarzelf ontworpen alfabet. Een alfabet dat uit een minimaal aantal vormen is samengesteld. Vervolgens smeedde ze alle letters, woorden, regels aaneen. Aldus creëerde ze een abstract beeld dat aansluit op het gedicht van Vaandrager waarin taal als de onvermogende, de gemankeerde, worstelt met het onzegbare, en zinnentuimels over blanco papier hompelen.

 

 

Harry Vaandrager

Langs toendra’s. Ruim 30 jaar later, in 2010, verscheen de bundel Wat telt is van niets gemaakt. Vanaf 2011 verschenen de romans Aan barrels, Maskerade, Ik wordt, Wanen en woorden, en de verhalenbundel Koprot. Absurdisme, nihilisme, cynisme en melancholie kleuren zijn oeuvre.

pessoa@kpnplanet.nl

 

Carine Weve

Carine Weve is een conceptueel kunstenaar die minimalisme en esthetiek stevig omarmt. Haar werken zijn gebaseerd op door haarzelf gedefinieerde regels die de compositie dicteren. Vanaf uitvoeringsfase heeft zij daar niets meer over te zeggen. Ieder werk is een verrassing. Classificaties als ‘mooi’ of ‘lelijk’ doen niet langer ter zake.

www.carine-weve.nl

Category

Project RaamWerk II