Title Image

Inez Odijk x Bianca Boer

 

 

Over de samenwerking

Inez Odijk en Bianca Boer hebben het thema ‘verbinding’ vertaald naar hun beider werk. In hun werk zijn familie en familiebanden een overkoepelend thema. Bij hun samenwerking voor Raamwerk ll zit de verbinding in het woord generaties. Inez drukte op dunne stof grote houtsneden: kind, volwassene, oudere. 
Bianca schreef een kernachtig en zintuigelijk gedicht dat die generaties omvat. Ze borduurde haar gedicht op de bedrukte stoffen. Door de banen met figuren en tekst deels achter elkaar te hangen wordt tijdsverloop gesuggereerd.

 

Inez Odijk

Inez Odijk (1959) woont en werkt sinds 1993 in Rotterdam als beeldend kunstenaar. In haar autonome werk, zijn mensfiguren en landschappen thema’s die zij afwisselt. In verschillende druktechnieken of tekenend met inkt kenmerkt haar werk zich door ritmische lijnen, bewegelijke patronen en structuren.

www.inezodijk.com

 

Bianca Boer

Bianca Boer is schrijver, dichter en kunstenaar. Haar laatste boek, de dichtbundel Vaste grond (uitgeverij Atlas Contact) werd genomineerd voor de Mr. J.C. Bloem poëzieprijs 2023. Het boek zal later dit jaar ook verschijnen in Duitsland. Boer werkt aan een nieuwe roman.

www.biancaboer.nl

Category

Project RaamWerk II