Title Image

tamyra meesters x Peter Swanborn

 

 

Over de samenwerking

Beeldend kunstenaar tamyra meesters en dichter Peter Swanborn delen een fascinatie voor lagen en gelaagdheid. Lagen in het menselijk geheugen, in taal, in vorm, in materie. Zelden lopen deze lagen parallel, veel vaker gaan ze dwars door elkaar heen. Benedenwereld (2019) van schrijver Robert Macfarlane bood beelden, woorden en inspiratie tot werelden waarvan je de toegang gemakkelijk over het hoofd ziet. In hun RaamWerk tonen Swanborn en meesters variaties van afdalingen in tijd, taal en materie.

 

Peter Swanborn

Peter Swanborn (1963) is dichter, schrijver, docent en recensent voor de Volkskrant. Van zijn hand verschenen een roman, Onder het Luchtspoor, en vijf dichtbundels. Deze bundels werden genomineerd voor onder meer de C. Buddingh’-prijs en de J.C. Bloemprijs. Zijn poëzie is in meerdere talen vertaald.

www.peterswanborn.nl

 

tamyra meesters

tamyra meesters (1961) is beeldend kunstenaar en docent. In vrij werk en in opdrachten combineert zij ‘materie met taal en ruimte’. De objecten en installaties van meesters bevinden zich in publieke ruimtes (o.a. Noordereiland), buitenruimtes en binnen in woningen en portieken. Meesters exposeert geregeld in groepsexposities, vooralsnog in Nederland.

www.nestudios.nl/kunstenaar/tamyra-meesters

Category

Project RaamWerk II