Title Image

Piet Rogie + Benzokarim

 

 

Over de samenwerking

Voor raam 17 schreef BenzoKarim een prachtig gedicht van waaruit ik als beeldend kunstenaar vrij kon putten. We zochten elkaar op om elkaar wat beter te leren kennen en bespraken onze uitgangspunten en wensen mbt deze Raamkunsteditie, die verbintenis als motief kent. Dat sprak ons aan: wie hierop als eerste een idee had, stuurde dat naar de ander en die kon daarop reageren. Dat proces zou even voortduren, tot we een werk hadden bedacht waar we beiden tevreden mee waren. Zo geschiedde min of meer. Uit Benzo’s gedicht koos ik tenslotte 1 regel om daarvandaan een beeldend werk te maken.

 

Benzokarim

Benzokarim (1996) is een Spokenword artiest en dichter. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Op 18 november is Karim gedebuteerd met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’.

 

Piet Rogie

Mijn werk heeft verschillende fases doorlopen: de ene keer lag het accent op abstractie, dan weer sprak figuratie me erg aan. Ik werk vanuit observatie, meer dan vanuit een conceptueel idee. De laatste jaren hou ik me met portretten bezig. Koppen van mensen die me inspireerden: politici (oa N.Mandela), kunstenaars, maar ook gewone mensen zoals jij en ik.

www.pietrogie.nl

Category

Project RaamWerk II