Title Image

Bert Frings x Mark Boninsegna

 

 

Over de samenwerking

Na een eerste kennismaking was het al snel duidelijk welke kant de samenwerking op moest gaan. De kunst zou een herhalende roep uit het verleden worden. Dit beeld zou dan versterkt worden door het gedicht, op een manier dat het een geheel wordt. Niet twee losstaande werken die over elkaar iets vertellen of laten zien, maar een samenkomst.

 

Mark Boninsegna

Mark Boninsegna (1976) is dichter, schrijver, freelance journalist, muzikant, kunstenaar en podcastmaker. Zijn werk is zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Mark schrijft en/of heeft geschreven voor In de hekken, VICE Sports, Hand in Hand, Gers! Magazine, Smaak mag, Onze Haven, Noisey, De Havenloods.

Verder is hij de oprichter van het online poëziemagazine A Fetish For Poetry, heeft hij meegewerkt aan de videoclip Aint No Grave van Johnny Cash, stond hij met de Ierse theatergroep Macnas meerdere malen in het voorprogramma van U2 en is hij een graag geziene gast bij PowNews en andere talkshows als Talkshow M, Beau en Spijkers met Koppen.

Sinds juni 2021 presenteert Mark samen met collega-dichter de tweewekelijkse podcast De Rotterdamse School en aanverwante zaken, waarin de twee het laatste poëzie- en literatuurnieuws bespreken.

markboninsegna.nl

 

Bert Frings

In mijn schilderijen en tekeningen verbind ik het bestaan en de vergankelijkheid van dingen, dieren en mensen. Ze laten de wankele balans zien tussen schoonheid en verval. Doodgewone voorwerpen als een Fanta-blikje of een pak Kellogg’s hebben naast formele kenmerken ook een intrigerende geschiedenis. De stillevens zijn een combinatie van deze hedendaagse producten met motieven van het klassieke stilleven.
Het werk voor Raamwerk is gebaseerd op schetsen die ik heb gemaakt op reis in Californië.

www.bertfrings.com

Category

Project RaamWerk II