Vlaggenworkshop met Kwinnie Lê op 22 oktober

De Rotterdamse kunstenares Kwinne Lê, deelnemer aan Project RAAMWERK, geeft voor kinderen (4-10 jaar) van het Noordereiland twee gratis  vlaggenworkshops. De workshops zijn in de herfstvakantie op vrijdag 22 oktober en worden gegeven in het Huis van de Wijk aan de Kade. Ze beginnen om 11.00 uur tot 12.30 uur en om 13.30 uur tot 15.00 uur.

Tijdens de workshops vertolken de kinderen hun eigen verhalen naar grote vlaggen die ze knutselen. Kwinnie: ‘Voor mijn eigen werk maak ik vlaggen aan de hand van verhalen. Ik trek de hele zomer door Rotterdam om op intuïtieve manier mensen te ontmoeten— gesprekken zijn soms filosofisch, activistisch of juist persoonlijk. Voordat ik met de kinderen hun vlaggen ga maken, vraag ik aan de kinderen waar ze aan moeten denken bij een vlag en vooral voor wie zo’n vlag is bedoeld. En je merkt dat waar de één meteen in de materialen duikt, de ander juist goed wil nadenken over die vraag.’

Er is plaats voor tien kinderen per workshop. Vooraf inschrijven is belangrijk. Dit kan via het Huis van de Wijk aan de Kade.

Op zondag 31 oktober worden om 15.00 uur de vlaggen in een optocht naar de NEstudio’s gedragen. Daar vindt de afsluiting van project RAAMWERK plaats.