Project Raamwerk op de NEstudio’s

Van 1 september tot en met 1 november 2021 organiseren de kunstenaars van de NEstudio’s het project Raamwerk. De kunstenaars stellen de ramen van hun ateliers beschikbaar aan gastkunstenaars om daar een kunstwerk op te maken. De kunstenaars hebben zich via een open call voor dit project aangemeld of zijn door de NEstudio’s gevraagd om aan dit project mee te doen. De kunstenaars werken in verschillende disciplines. Zij zullen reageren op de ruimte, de omgeving, het transparante vlak, de ateliers en op elkaar.

 

De volgende gastkunstenaars doen mee aan het Project Raamwerk: Liza Wolters, Hans Wildschut, Ilse Kauffman, Jack Eden, Constance van Duinen, Stang Gubbels, Sarah Rose Guitian, Anuli Croon, Fileona D-Khar, Kwinnie Lê, Floor Milou Smit, Hillegon Brunt, Kuin Heuff, Hanneke Huisman, Roos Kloosterman & Lindsey Schwidder.

 

De deelnemende kunstenaars namens de NEstudio’s zijn: Tamyra Meesters, Don Satijn, Marianne Grootenboer, Rick Keus, Simona Petescu, Jasper Almekinders, Kamali van Bochove, Martin Keus, Minne Smits, Koosje Koene, Marijke Appelman en Marjoke Schulten.

 

 

Tussen 20 en 27 augustus worden de kunstwerken door de kunstenaars op de ramen van de NEstudio’s aangebracht. De opening van de expositie is op vrijdag 3 september tussen 17.00 -19.00 uur.
Tot 1 november 2021 zijn de kunstwerken van de gastkunstenaars 24/7 te bezichtigen. Het werk van de kunstenaars van de NEstudio’s is alleen te bekijken wanneer zijn de ateliers aan het werk zijn.  Deze ramen grenzen namelijk aan een afgesloten binnentuin.

 

 

Activiteiten
Rondom de project Raamwerk worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder workshops voor kinderen, artist talks en het Groot Rotterdams Atelier Weekend. De data zullen  t.z.t. via deze website en in de media bekend worden gemaakt.

 

Het proces rondom het project Raamwerk is via Facebook en Instagram te volgen.

 

Het project Raamwerk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de stichting Droom en daad, Cultuur Concreet en het Wijkinitiatief.

Coronaproof

Zolang als nodig, houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Terugblik op de open dagen van 2020:  kunstenaar Bart Lodewijks maakte op zondag 27  september een tekening bij de NEstudio’s als onderdeel van het project NOORDEREILAND TEKENINGEN.

Sinds 2001 maakt Bart Lodewijks grootschalige, lineaire krijttekeningen in publieke en private ruimtes. De tekeningen zijn te vinden op gevels van gebouwen, in ziekenhuizen en kantoren, maar ook in particuliere woningen en de omliggende straten. Zijn uitgesproken abstracte tekeningen spelen in op de maatschappelijke context waarin ze zijn gemaakt. Van juni 2020 tot februari 2021 werkt Lodewijks op het Noordereiland, Rotterdam.

 

Meer informatie over het project kun je vinden op:

www.murals-inc.com/#projecten

www.BartLodewijks.nl

 

De aftermovie van de open dagen NE studio’s 2020

Sorry, no posts matched your criteria.