Feestelijke open atelierdagen

Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 doen de NEstudio’s natuurlijk weer mee aan het Groot Rotterdams Atelierweekend. Onze deuren zijn geopend van 11.00 uur tot en met 17.00 uur.

 

Dit jaar is het extra feestelijk: De NEstudio’s bestaan dit jaar 35 jaar. We trakteren op de prachtige expositie RaamWerk II. 20 ramen van de NEstudio’s zijn van een nieuw kunstwerk en een gedicht voorzien. Hiervoor werkten 20  beeldend kunstenaars en 20 woordkunstenaars uit Rotterdam de afgelopen zomer samen.

 

In de gangen van de NEstudio’s wordt, ter ere van het 35 jarig jubileum, kunst en design te koop aangeboden voor 3,50 euro, 35 euro en 350 euro. Rondom de NEstudio’s zijn bovendien 15 +1 gedichten  op het plaveisel aangebracht van deelnemers van de poëziewedstrijd DichtWerk die door de NEstudio’s deze zomer is georganiseerd.

 

En dan is er nog dit, zowel op zaterdag als zondag

    • 11.00 uur  – 13.00 uur Koffie en taart (op = op)
    • 14.00 Rondleiding langs de twintig kunstwerken van Project RaamWerk II met een toelichting door de kunstenaars
    • 15.30 Muziek van Stefan en Ewoud uit de Sleephellingstraat

 

Kom kijken, luisteren, een taartje eten en genieten en vier met ons het vijfendertig jarig jubileum van de NEstudio’s. Je bent van harte welkom

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Onze open atelierdagen waren in 2022 weer een succes

Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 waren we weer van de partij tijdens het Groot Rotterdams Atelierweekend. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur stonden de deuren van de ateliers wagenwijd open. De kunstenaars gaven een toelichting op hun werk, er waren drankjes in onze heerlijke binnentuin en de liefhebbers speelden een potje petanque op het grote plein.

 

 

 

Terugblik op de open atelierdagen september 2021

Ook in 2021 deden  de kunstenaars van de NEstudio’s mee met het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Mede door het project Raamwerk, met de deelname van 16 gastkunstenaars, was er extra veel te zien. Er zijn diverse rondleiding / artist talk gegeven, onder andere door Roos Kloosterman, Lindsey Schwidder, Marjoke Schulten en Kuin Heuff.

 

Bekijk de video voor een impressie van de artist talks en rondleiding.

 

v