Marjoke Schulten en tamyra meesters

 

Marjoke: ‘tamyra heeft het vermogen om alledaagse, ‘waardeloze’ voorwerpen tot poëzie te verheffen. Zij verstaat de kunst van het weglaten.’

 

tamyra: ‘Marjoke roept met haar verbeelding van raketten, zeppelins en onderzeeboten het vervoeren van dromen op. Constructies van karton en kleur, lijntjes en doorzichtig materiaal worden machines waarmee fantasie zich graag verplaatst, ook die van mij.’

 

Over project Raamwerk: Een compositie van ‘onze’ vormen en nieuwe vormen. Het is ontstaan door te reageren op elkaar, op de vormen, de lichtinval, de ruimte en de spanning die we zochten. Met het gebruik van magneten en lijm aan de binnenzijde en de buitenzijde heffen de vormen als het ware de glazen barièrre op. De objecten en associaties verplaatsen zich er dwars door heen.

 

Over Marjoke Schulten:

Marjoke Schulten is opgeleid als graficus en drukt nog altijd met veel liefde grafiekbladen. Hierbij werkt zij niet langer in een traditionele oplage waarbij alle prenten gelijk zijn, maar varieert binnen de oplage met kleur en detaillering. Sinds drie jaar maakt Marjoke ook digitale tekeningen en wandobjecten en sinds project Raamwerk, ook voorwerpen in 3D. De onderwerpen komen voort uit de fascinatie voor reizen en vervoer, volkscultuur en het ontstaan der dingen zoals die in mythologie worden beschreven.

 

Marjoke Schulten

www.Marjokeschulten.nl

www.instagram.com/marjoke_schulten

 

Over tamyra meesters

tamyra meesters is beeldend kunstenaar en vormgever en werkt met uiteenlopende materialen (hout, glas, wol, metaal, gras, bladeren, papier). Ze verzamelt en bewerkt haar materialen tot ruimtelijke objecten en installaties. Ze werkt vrij, toegepast en in opdracht. Meesters woont en werkt in Rotterdam.

De verschijningsvormen en ‘kleine verhalen’ die ze vindt zijn haar bron van inspiratie. In het proces waaruit beelden en installaties ontstaan geeft het richting, gelaagdheid en voedt haar met verwondering.

 

tamyra meesters

www.nestudios.nl/kunstenaar/tamyra-meesters/

info@tamyrameesters.nl

Category

Project Raamwerk