Ilse Kauffman

De schilderijen en tekeningen van Ilse Kauffman hebben een fragmentatie in zich, een soort gecontroleerd toeval met organische vormen en lijnen en vlakken in lagen.

 

Over project Raamwerk: ‘Mijn schilderijen bestaan vaak uit lagen, abstract en organisch. De ondergrond is net zo belangrijk als de voorgrond, door onderdelen van de schildering af te plakken of doorschijnend te houden blijf je beide zien. Fragmentatie en toeval brengen een spanning met zich mee die ik zoek.

Voor Project Raamwerk wilde ik de buiten omgeving van het ateliergebouw van NEstudio’s in mijn werk betrekken: wat gebeurt er als zon en schaduw, bomen en huizenblok reflecteren in mijn werk?

Een spiegel als basis met daarop een ondergrond met verf en een transparante afbeelding van mijn schilderingen op karton werd het onderzoek.
De functie van de spiegel als drager van het werk geeft uiteindelijk een extra dimensie, door de weerkaatsing van de omgeving, het licht en beweging is het beeld continu aan verandering onderhevig, een mooi experiment.’

 

The paintings and drawings by Ilse Kauffman consist of fragments with organic shapes, lines and layered levels, and contain a sort of controlled coincidence.

 

Ateliers M42
Gouwstraat 34b
3082 BD Rotterdam
instagram.com/ilse.kauff.man
facebook.com/ilse.kauffman

Category

Project Raamwerk